mandag den 14. marts 2011

Se hvor det vryler!

Så blev det alligevel forår... og når det blev forår gik Mormor og jeg i haven. Hver gang hun så de små toppe af vintergækker eller krokus udbrød hun "Næh, se! hvor det vryler!" På midtjysk betyder det noget i retningen af "Hold da op hvor de blomster har travlt med at komme op af jorden. Hvor er det dejligt!"

De sidste par år er foråret kommet sent, men når det så kommer er det altså skønt!

I dag var der nok mange, der ikke synes at vejret var så godt, men jeg syntes at det var helt rigtigt. Den der helt stille let disede oplevelse er så god fordi den betyder at det hele bløder op. At frosten endeligt går af jorden. Og at der kommer saft og kraft til en sommer, der forhåbentlig bliver god, lang og varm. 

Min purløg er snart 5 cm. høj og tiden dermed snart inde til æggekage med flæsk (ikke bacon, flæsk!) og friskklippet grønt.

Grillen står i stadig i sit hjørne, men tankerne går allerede på hvad, der skal grilles når nu tiden kommer. 
En ting, der er helt sikkert er at jeg skal grille hele kyllinger igen. Det er altså noget af det bedste... også i den "etruskiske" udgave uden ben og med fyld af brødkrumme, soltørrede tomater, hvidløg og andet godt.
Og så har jeg en plan om at drage ud på kanten af Københavns Havn (et halvhemmeligt sted i Sydhavnen) og ryge den grillede kyllings kusine... Det er et dagsprojekt, men et meget hyggeligt et af slagsen og ét, der kan kombineres med at vi skal have gjort sejlbåden klar til et langt sommertogt. 

Og så skal vi ha' ramsløg og radiser og nye kartofler og hornfisk og friske ærter og stangbønner og solmodne tomater og duftende timian og solvarme jordbær og sprøde majs og fregner... Ahh.... glæder du dig ikke også?

Ingen kommentarer: